Van’da tedavileri tamamlanan kartal ve atmaca doğaya bırakıldı
Van’da tedavileri tamamlanan altın kartal ve atmaca doğal ortamlarına bırakıldı.
Vatandaşların yaralı olarak bulup Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürdüğü kartal ve şahinin tedavileri tamamlandı.
Merkezde 40 günlük tedavi ve rehabilitasyon sürecinin ardından kuşlar, Doğa Savunma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı ve doğaseverler tarafından Keşiş Gölü kenarındaki doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Bakıcı, 22 Mayıs Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nde tedavileri tamamlanan altın kartal ve atmacaları doğa severlerle birlikte doğaya bıraktıklarını söyledi.
Vadi Doğası Spor Bakıcı, sopasıyla Keşiş Gölü’ne gittiklerini belirterek, “Burası milli öneme sahip bir sulak alandır. Yaralı olarak bize gelen altın kartal ve atmacanın tedavileri tamamlandı. 12 arı şahinle merkezimize geldi. Şu anda 6 şahinimizin tedavileri devam ediyor. Sağlıklarına kavuştuktan sonra doğaya salacağız.” söz konusu.
Vadi Doğa Sporları Kulübü Lideri Ömer Demez, 86 doğaseverle etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Bizim doğaya ihtiyacımız var, doğanın bize ihtiyacı yok. İnsan olmasa da doğa döngüsünü devam ettiriyor ama doğa olmadan insanın hiç bir faydası yok.” yaşama şansı.Bu nedenle doğayı ve doğadaki canlıları koruyalım.” dedi.
Doğasever Sedat İçyer ise tedavileri biten kuşları doğaya bıraktıkları için mutlu olduklarını anlatarak, “Çok güzel bir duyguydu. İlk kez altın kartal ve arı gördük. yakından şahin. Doğamızı ve içindeki canlıları korumalıyız.” sözlerini kullandı.